|
|
INDHOLDSSTOFFER i ALOE VERA GROUPS PRODUKTER
Forklaring til deklarationen på produkterne - indholdsstofferne er skrevet i alfabetisk orden.
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer Er en emulgator, som fortrinsvis anvendes i vandfaste solbeskyttelsesprodukter. En emulgator er et stof, der gør det muligt at lave en stabil blanding af vand og olie.
Alcohol Denat (Denatonium Benzoate) Alkohol anvendes som et nødvendigt hjælpestof til at sikre opløsningen af solfiltrene i formuleringen.
Aloe Barbadensis Det er den flydende, rene Aloe vera (Active Aloe gel), der er fremstillet fra gelen i det indre af Aloe vera plantens sunde blade. Aloe vera planterne er dyrket økologisk, og bliver certificeret af BCS ÖKO-GARANTIE. Active Aloe gel har særdeles gode hudplejende egenskaber. Den hjælper med at genopbygge hudens celler, øger blodgennemstrømningen, bevarer hudens fugtighed og regulerer syrebalancen. Aloe vera kan reducere oxidativ stress, og er fantastisk til at forebygge degenerering af huden.
Aloe vera Aloe vera indeholder mange vitale og essentielle næringsstoffer, som vitaminer, mineraler, enzymer og aminosyrer – alle i små mængder men med en synergistisk (understøttende) virkning. I dag er der bred enighed om, at det er Polysacchariderne, der har den vigtigste funktion for Aloe vera. Polysaccharider er langkædede sukkerstoffer (acemannan), der øger cellernes kommunikation.
Aloe vera Bladgel (Aloe barbadensis L.) Det er den flydende, rene Aloe vera (Active Aloe gel), der er fremstillet fra gelen i det indre af Aloe vera plantens sunde blade. Aloe vera planterne er dyrket økologisk, og bliver certificeret af BCS ÖKO-GARANTIE. Active Aloe gel har særdeles gode hudplejende egenskaber. Den hjælper med at genopbygge hudens celler, øger blodgennemstrømningen, bevarer hudens fugtighed og regulerer syrebalancen. Aloe vera kan reducere oxidativ stress, og er fantastisk til at forebygge degenerering af huden.
Aluminium Hydroxide Er et stof, der sammen med Dimethicone anvendes til at gøre Titanium Dioxiden vand-uopløselig, så den ikke skylles af huden ved badning.
Aqua Er INCI-deklarationens ord for vand.
Arachis Hypogaea Kendes på dansk som jordnøddeolie. Virker blødgørende og nærende på huden.
Arginine Naturlig aminosyre der anvendes som ph-regulator i lotions og cremer
Ascorbic acid C-vitamin der er tilsat som antioxidant. Antioxidanter forhindrer, at produktet nedbrydes gennem iltning/oxidering..
Ascorbinsyre Se Ascorbic Acid
Beheneth – 10 Er en emulgator baseret på naturlig Behensyre, som udvindes af kokos-og palmekerneolie. En emulgator er et stof der gør det muligt at lave en stabil blanding af vand og olie.
Butyl Methoxydibenzoylmethane Kemisk solfilter både med UVA og UVB beskyttelse. Er et meget effektivt solfilter der primært absorberer/neutraliserer de skadelige UVA stråler. UVA strålerne menes at være ansvarlige for diverse lidelser og aldersforandringer i huden.
Butylen Glycol Vegetabilsk triglycerid som virker fugtgivende og blødgørende.
Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Shea Butter er koldpresset, forædlet og lugtsvag vegetabilsk fedt, som er rig på umættede fedtsyrer. Det udvindes fra sheanødder ved hjælp af en speciel teknik. Sheabutter har særdeles hudvenlige egenskaber, hvoraf blødgøring og regenerering er de vigtigste. Det har desuden en beskyttende virkning, fordi en stor del af fedtstoffet er uforsæbbart - dvs. at de gavnlige fedtstoffer ikke fjernes fra huden, når man vasker sig. I solcremer virker Shea Butter beskyttende og blødgørende på huden, og er samtidig med til at gøre solcremen vandafvisende.
C12-15 Alkyl Benzoate En meget tynd olie som udvindes af vegetabilsk palmeolie. Olien er meget mild og hudvenlig, og den giver en dejlig fornemmelse på huden.
C12-15 Alkyl Benzoate En meget tynd olie som udvindes af vegetabilsk palmeolie. Olien er meget mild og hudvenlig, og den giver en dejlig fornemmelse på huden.
Camphor Stof der øger blodcirkulationen, varmer og stimulerer trætte muskler.
Canola Meget stabil olie udvundet af rapsfrø, rig på umættede fedtsyrer – Økologisk Certificeret af ECOCERT Frankrig
Caprylic/Capric Triglycerid Dette er en naturlig, vegetabilsk olie, der udvindes af kokos- og palmekerneolie. Stoffet udmærker sig ved at være helt neutralt med hensyn til lugt, smag og farve. Det anvendes hyppigt i kropsplejeprodukter pga. de fremragende hudplejende egenskaber. Det har imidlertid også den egenskab at kunne opløse solfiltre, således at disse ikke krystalliserer i produkterne. Caprylic/Capric Triglycerid egner sig godt til højtkoncentrerede Aloe Vera produkter.
Caprylyl Glycol Fedtsyrederivat med antimikrobielle egenskaber.
Capsicum Frutescens Er et peberekstrakt, der øger blodcirkulationen.
Carbomer Er et fortyknings- og stabiliseringsmiddel. Stoffet giver kropsplejeprodukter en ensartet konsistens selv ved store temperatursvingninger. Carbomer minimerer "hvidte-fænomenet", som kan fremkomme ved påsmøring af cremer.
Cera Alba Naturlig bivoks der nærer og beskytter huden.
Cetearyl Alcohol En plantebaseret, blødgørende konsistensgiver, der giver ”krop” til emulsioner
Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside Milde, vegetabilske konsistensgivere baseret på Palmekerne- og kokosolie. Stabiliserer og fortykker.
Ceteth-20 Se PEG-6 Stearate.....
Cetyl PEG/PPG-10 Dimethicone Er en emulgator, der er udvundet af naturligt forekommende kvartssand. Bevirker at solcremen er vandfast.
Citric Acid Naturlig citronsyre der regulerer pH værdien. Stoffet benævnes forskelligt: Citric Acid (kosmetik) og Citronsyre (kosttilskud).
Citronsyre Stoffet benævnes forskelligt: Citric Acid (kosmetik) og Citronsyre (kosttilskud). Det er et naturligt surhedsregulerende middel.
Citronsyremonohydrat Stoffet benævnes forskelligt: Citric Acid (kosmetik) og Citronsyre (kosttilskud). Det er et naturligt surhedsregulerende middel.
Cocamide DEA Er et fortykningsmiddel udvundet af kokosolie. Stoffet stabiliserer tillige skummet i shampooen.
Cocamido Propylbetain Et meget hudvenligt skumstof udvundet af kokosolie. Cocamido Propyl Betain giver et godt skum, og nedsætter markant irritationspotentialet fra de andre vaskeaktive stoffer.
Cocoglycerides Vegetabilsk triglycerid som er fremstillet af kokosolie.
Colour Findes ikke i Aloe Vera Groups produkter
Daucus Carota Det er en naturlig gulerodsolie. Ud over sin anti-oxiderende effekt, tilfører stoffet huden nærende substanser som karotiner, carotinoider (forstadier til A-vitamin) og tocopheroler (E-vitamin).
Denatonium Benzonate Det er et denatureringsmiddel, som gør væsken/sprit udrikkelig, dvs. at den kommer til at lugte og smager grimt.
Dibutyl Adipate Emmolient triglycerid som gør huden elastisk, blød og smidig.
Dicaprylyl Carbonate Nærende vegetabilsk olie, baseret på Palmekerneolie. Efterlader huden silkeblød.
Dimethicone Er en vand-uopløselig olie, der sammen med Aluminium Hydroxide anvendes til at gøre Titanium Dioxiden vand-uopløselig, så den ikke skylles af huden ved badning.
Disodium Laureth Sulfosuccinate Er et meget mildt og hudvenligt skumstof, der markant nedsætter irritationspotentialet fra de andre vaskeaktive stoffer.
Ethylhexyl Stearate Nærende vegetabilsk olie baseret på Palmekerneolie
Ethylhexyl Stearate Nærende vegetabilsk olie baseret på Palmekerneolie.
Ethylhexylglycerin Glycerinbaseret fugtighedsgiver.
Ethylhexylglycerin Glycerinbaseret fugtighedsgiver.
Eucalyptus Globulus Æterisk olie, der øger blodcirkulationen, giver varme og frisk duft.
Glycerin Vegetabilsk fugtighedsgiver udvundet af Kokos- og/eller Palmekerneolie. Glycerin giver en optimal befugtning af huden ved både at tilføre og binde fugten. Virker også blødgørende.
Glyceryl Behenate Vegetabilsk konsistensgiver baseret på nærende fedtsyrer fra Palmekerneolie.
Glyceryl Behenate Vegetabilsk konsistensgiver baseret på nærende fedtsyrer fra Palmekerneolie.
Glyceryl Caprylate Nærende Kokosolie derivat med antimikrobielle egenskaber.
Glyceryl Dibehenate Vegetabilsk konsistensgiver baseret på nærende fedtsyrer fra Palmekerneolie.
Glyceryl Stearate Non-ethoxyleret, plantebaseret emulgator. Se også PEG-6 Stearate.....
Glyceryl Stearate SE Er en mild vegetabilsk emulgator baseret på stearinsyre. Virker blødgørende på huden.
Hydrogenated Castor Oil Vegetabilsk olie som virker blødgørende.
Hydrogenated Dimer Dilinoleyl, Dimethylcarbonate Copolymer En let emulgerende olie, som effektivt opløser kemiske solfiltre, og holder produktet vandresistent ved brug. Vegetabilsk oprindelse af palme- og kokosolie.
Hydrogenated Polydecene En tyndtflydende, lugtfri neutralolie. Stoffet beskytter og plejer huden, og gør cremen let at smøre ud. Den danner en barriere på huden, som formindsker fugttab og samtidigt tillader huden at ånde.
Hydrogenated Vegetable Glycerides "Smør" fremstillet af olie fra palmefrugten, palmeolie og palmekerneolie. Rig på mættede fedtsyrer med forskellige kæde længder (fra C8 til C18). Pga. en smeltetemperatur tæt på hudens, opleves en smeltende fornemmelse ved påsmøring.
Hydrogenated Vegetable Oil Dette er en hærdet, vegetabilsk olie, der er udvundet af soyaolie. Blødgører og beskytter huden.
Isoamyl p-Methoxycinnamate Er et kanelsyre baseret solfilter, der primært absorberer/neutraliserer de skadelige stråler i UVB området.
Isopropyl Myristate Er en blødgørende olie udvundet af kokosolie. Anvendes til at stabilisere gulerodsolien med.
Kaliumsorbat Stoffet benævnes forskelligt: Potassium Sorbate (kosmetik) og Kaliumsorbat (kosttilskud). Stoffet er et mildt konserveringsmiddel.
Lauryl Glucoside, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Glycerin En meget mild emulgator baseret på sukkertensid.
Magnesium Sulfate Et magnesiumsalt er et naturligt mineralsalt, som anvendes til at stabilisere vandfaste cremer med.
Mannose, Glukose, Beta-glucan, Sodium Hyaluronate Polysaccharid complex der forøger dannelsen af melanin i huden, således at huden bliver hurtigere og mere ensartet brun.
MEA-Lauryl Sulfate Udvindes af kokos/ palmekerneolie. Stoffet anvendes for at forøge skumvolumen.
Mentha Arvensis Dette er en pebermynteolie, som anvendes pga. sin behagelige smag, og fordi den stimulerer og fremmer blodcirkulationen i læber og hud.
Menthol Stoffet er forekommende i pebermynteolie og anvendes på grund af sin kølende effekt.
Methicone Er en et overfladeaktivt stof der modvirker at pigmenterne / titandioxiden klumper sammen.
Methyl Salicylate Også kaldet vintergrønolie. Stimulerer huden og lindrer kløe.
Natriumbenzoat Stoffet benævnes forskelligt: Sodium benzoate (kosmetik) og Natriumbenzoat (kosttilskud). Stoffet anvendes til konservering. Det kendes af de fleste under navnet "Atamon".
Natriumsulfit, vandfri Stoffet benævnes også Sodium sulfite (kosmetik). Stoffet er et konserveringsmiddel, der anvendes antioxidant.
Niacinamide Vitamin B3, udvundet af vegetabilske råstoffer, virker beroligende, og har en understøttende virkning på Aloe vera, som genopbygger huden efter barbering.
Octocrylene Et kemisk solfilter som både beskytter mod UVA og UVB stråler. I kombination med de andre anvendte solfiltrer lever filteret op til de nyeste krav/standarter om fordelingen mellem UVA og UVB beskyttelse.
Octyl Stearate Er en tyndtflydende vegetabilsk olie udvundet af kokos/palmekerner. Stoffet blødgører og bevarer fugten i huden.
Octyldodecyl Myristate En ekstrem tynd non-comedogen vegetabilsk olie, som ikke tilstopper porerne. Olien beskytter huden og efterlader den silkeblød.
Olus Tynd oxidationsstabil vegetabilsk olie, der nærer og beskytter huden.
Olus Oil Tynd oxidationsstabil vegetabilsk olie, der nærer og beskytter huden.
Panthenol Fugtighedsbevarende vitamin B5, udvundet af vegetabilske råstoffer.
Parabener Findes ikke i Aloe Vera Groups produkter
Parafinvoks Findes ikke i Aloe Vera Groups produkter
Peg-120 Methyl Glucose Dioleate Dette fortykningsmiddel er baseret på glukose (druesukker) og er derfor meget mildt. Stoffet bruges i vid udstrækning i babyshampooer og kropsplejeprodukter til ansigtet og til sart hud.
PEG-14M Nedsætter friktionen ved shaving, således at skæret ”glider” hen over huden og giver en tættere barbering.
Peg-6 Stearate, Ceteth-20, Glyceryl Stearate, Steareth-20 Er en kombineret emulgator og et konsistensgivende produkt baseret på vegetabilske ingredienser udvundet af kokos/palmekerneolier. Stoffet giver særdeles stabile emulsioner. En emulgator er et stof, der gør det muligt at blande vand med olie. En emulsion er en stabil blanding af vand og olie.
PEG-7 Glyceryl Cocoate Et vandopløseligt tilbagefedtningsmiddel udvundet af kokosolie. Det tilbagefører ren kokosolie til huden og modvirker derfor udtørring. Desuden letter det afskylningen af snavs og skum.
PEG-8 Beeswax Er en emulgator baseret på ren bivoks. Stoffet efterlader huden blød og smidig og bevarer fugten i huden.
Pentaerythrityl Dissertate Emulgator med vegetabilsk oprindelse af palme- og kokosolie.
Perfume Findes ikke i Aloe Vera Groups produkter
Phenoxyethanol og Ethylhexylglycerin Konserveringsmiddel uden parabener.
Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate Se Lauryl Glucoside
Polyglyceryl-3 Diisostearate Er en emulgator, der er flydende og kræver derfor ingen opvarmning, hvilket er formålstjenligt i forbindelse med højtkoncentrerede Aloe Vera produkter. Emulgatoren er meget hudvenlig, og blødgøringen af huden forbedres mærkbart.
Polyglyceryl-4 Isostearate Er en stearinsyre baseret emulgator, der understøtter Cetyl PEG/PPG-10 Dimethicone’s funktion.
Polyquaternium-10 Det er en cellulose udvundet af bomuldsfrø. Stoffet anvendes primært på grund af sin blødgørende effekt. Det modvirker statisk elektricitet, samler splittede hårender og gør håret lettere at sætte. Det er det suverænt mest anvendte konditioneringsmiddel.
Potassium Alum Et naturligt og vandopløseligt krystalliseret mineral med gode anti-bakterielle og anti-perspirante egenskaber, som tillader huden at ånde.
Potassium Sorbate Mildt konserveringsmiddel anvendt i levnedsmidler. Stoffet benævnes forskelligt: Potassium Sorbate (kosmetik) og Kaliumsorbat (kosttilskud).
Shea Butter Se “Butyrospermum Parkii”
Silica Mineral som anvendes til at coate titanium med, så det ikke klumper og giver hvide pletter på huden.
Sodium Benzoate Mildt konserveringsmiddel anvendt i levnedsmidler. Stoffet benævnes forskelligt: Sodium benzoate (kosmetik) og Natriumbenzoat (kosttilskud).
Sodium Cerearyl Sulfate Fedtalkohol med kraftig emulgerende effekt. Vegetabilsk oprindelse af palme- og kokosolie.
Sodium Chloride Kaldes også natriumklorid og er det samme som almindeligt kogsalt. Stabiliserer og fortykker vandfasen.
Sodium Hydroxide pH reguleringsmiddel. Kaldes også natriumhydroxid.
Sodium Laureth Sulfate Udvindes af kokos/palmekerneolie. Stoffet er den mest anvendte vaskeaktive substans i verden på grund af dets relative mildhed og gode skum egenskaber.
Sodium Lauroyl Glutamate Non-ethoxyleret vegetabilsk emulgator med regulerende egenskaber.
Sodium Lauroyl Glutamate Non-ethoxyleret vegetabilsk emulgator med regulerende egenskaber.
Sodium PCA Fugtighedsbevarende aminosyrekomplex, udvundet af vegetabilske råstoffer. Anvendes fordi den effektivt øger optagelsen af fugt i huden.
Sodium Stearoyl Lactylate Vegetabilsk og bionedbrydelig hudvenlig emulgator til lotions og cremer
Sodium Sulfite Substans der modvirker oxidation i produktet. Et konserveringsmiddel, der anvendes antioxidant.
Sorbitan Isostearate Er en sukkerbaseret emulgator, der bevirker at Titanium Dioxiden bliver jævnt fordelt i solcremen for maksimal beskyttelse.
Steareth-20 Se PEG-6 Stearate.....
Stearic Acid Beskyttende konsistensgiver baseret på Palmekerneolie.
Stearic Acid, Cetearyl Glucoside En plantebaseret, blødgørende konsistensgiver baseret på palmekerneolie.
Titanium Dioxide Fysisk solfilter. I naturen et forekommende hvidt pigment. Pigmentets funktion er at reflektere solens UVA + UVB stråler.
Tocopherol Er det naturligt forekommende E-Vitamin. Forhindrer at de naturlige olier i produktet harskner/oxiderer. Virker antioxidant.
Tocopheryl Acetate Vitamin E derivat der neutraliserer de frie radikaler. E-vitamin er stort set er lugtfrit. Det anvendes pga. sine antioxidante egenskaber.
Tribehenin Vegetabilsk konsistensgiver baseret på nærende fedtsyrer fra Palmekerneolie.
Triethanolamine Findes ikke i Aloe Vera Groups produkter
Vaseline Findes ikke i Aloe Vera Groups produkter
Xanthangummi (Xanthan Gum) Naturlig og biologisk nedbrydeligt fortykningsmiddel og konsistensgiver som er fremstillet ved en naturlig gæring af Majs med Xanthomonas campestris.
Zinkoxid Findes ikke i Aloe Vera Groups produkter
Æblekoncentrat Koncentrat af modne røde og gule æbler, tilsat for smagens skyld.
Faktablad
til udprintning af INDHOLDSTOFFER size 79 kb. |
|