Aloe Veras vej til Danmark...

Min personlige historie fra 1984 - om det første møde
med Aloe Vera planten og de egenskaber planten har.

Her er en samling af alle de små anekdoter, som også har præget vores FaceBook-side månederne omkring 30-års dagen for mit første møde med den fantastiske Aloe Vera plante. Planten danner i dag grundlaget for vores produkter og skaber glæde i rigtig mange hjem.

God fornøjelse med historierne...


Jesper Hummeluhr

Direktør og produktudvikler

Aloe Vera Group ApS


AloeVera Dagbog 31 januar 1984

31. januar 2014


I DAG - er det 30 år siden, at jeg første gang så Aloe Vera's virkning. Jeg havde fået et års orlov fra den bank, jeg dengang arbejdede i, for at rejse rundt i verden med rygsæk. 


Lige inden vi skulle afsted havde jeg besøg af Nichola fra Australien, som fik øje på en plante, jeg havde i vinduet (en Aloe Vera stikling, som jeg havde taget med hjem fra Mallorca nogle år før). 


Nichola fortalte at den plante kunne hele sår og solskoldninger. Planten blev hjemme - og vi forlod Danmark.


Flere måneder senere, langt inde i vores jordomrejse - efter Israel og flere lande i Asien, var vi I Perth i Australien. Mette, som jeg rejste sammen med, blev solskoldet den 31. januar 1984. 


Vi førte dagbog på hele turen, derfor kender jeg datoen helt præcist. Vi kom Aloe Vera bladgel på solskoldningen (Som Nichola havde fortalt) og vi var nogle af de første danskere, der så miraklet ske! Det virkede perfekt! Dagen efter var Mettes hud fin igen...


 

Februar 1984


Mens vi var i Perth boede vi hos en familie og da vi skulle rejse videre ville vi gerne give dem en gave for deres gæstfrihed. 


En Aloe Vera plante og en lille bog kan alle jo bruge - og det var jo en ganske oplagt gaveidé, da vi var dybt imponerede over den effekt, som bladgelen havde haft på Mettes solskoldning.


Se dagbogsnotaterne her på billederne. Du kan forstørre billederne ved at klikke på dem...


  
AloeVera Dagbog feb 1984

Februar - Marts 1984


Vi rejste rundt i Australien i de næste måneder. 


Gæstfriheden var stor og vi endte med rigtig mange gange, at bo hos søde mennesker, som vi aldrig havde mødt før. 


Hvis vi kunne skaffe ingredienserne "betalte" vi altid med at bage rugbrød og lave forloren hare eller noget andet dansk. 


Når vi rejste videre skaffede vi også en Aloe Vera Plante og bogen, som tak – på den måde var vi måske med til at gøre Aloe Vera kendt i Australien fem år før, jeg indførte den i Danmark...

  
AloeVera Dagbog 9 feb 1984 Hawaii

Februar 1984


Efter en fantastisk tur rundt i Australien fløj vi til Hawaii, hvor vi stødte på planten, som groede hist og her.


Her med de fineste blomster ved siden af en kæmpe figenkaktus...


  

1984


De sidste måneder var vi i USA, hvor vi mærkeligt nok ikke stødte på Aloe Vera. Da vi kom hjem, havde jeg en enkelt kopi af den lille Aloe Vera bog med, men vore egen plante var desværre gået til mens vi var væk.


Jeg fik tid til at studere bogen og kunne ikke længere leve uden Aloe Vera. Jeg begyndte at lede efter en ny plante i Danmark - uden held...


  

1986


Først på en ny rygsæktur til Thailand i 1986 fandt jeg stiklinger af planten i en bod på Weekendmarkedet i Bangkok - ’crocodile tale’ kaldte de den – som jeg tog med hjem. 


Jeg tog i Botanisk have, og viste den til en medarbejder der, som bekræftede at det var rigtige Aloe Vera og ikke bare en anden Aloe plante. De har den stadigvæk i Botanisk have...

  

1986


Jeg passede mine små ’børn’ og gav dem væk til venner og bekendte, som kunne bruge dem til noget af det, som stod i bogen. 


En af vores venner havde held med at holde udslet og hudirritation nede som hun havde fået at vide af lægen var psoriasis – Yes, hvor var det vildt...

  
AloeVera Dagbog Airbrush1987 NY

1986-87


Til jul 1987 gav jeg nogle af de nu lidt større Aloe Vera planter som ’firmagave’ til så mange af mine kunder der var til.


"I 1986 var jeg efter 10 år stoppet i Handelsbanken og levede nu som illustrator, hvor jeg udførte airbrush-illustrationer og tegninger for reklamebureauer og større firmaer og institutioner f.eks. Young & Rubicam, SID, Ogilvy and Mather, Stratego, Unibank, Tænk, Statens Husholdningsrådet, Chilli (logo og flere forsider). 


Tegningerne var af flere kendte brands som f.eks. Colgate og Dumle (Fazer)... 


Tegnearbejdet er også baggrunden for, at AVIVIRs Aloe Vera plante logo blev en realitet. Her ses original-tegningen af planten, som er tegnet af Jesper selv! Med airbrush natuligvis..."


  

1988


Efter nytår var jeg hos en af de kunder, som havde fået Aloe Vera af mig i julegave. Han var helt vild, fordi Aloe’en havde stoppet et svampeangreb, han ellers fik hver vinter, og som forårsagede dårlig pigmentering (lyserøde pletter) om sommeren.


Vi blev enige om at skaffe planterne til Danmark! Men hvor fra? Internettet eksisterede jo ikke – Jeg kontaktede den amerikanske ambassade for at se om jeg kunne finde Skousen, som havede skevet min lille bog. 


Det lykkedes ikke, men de fandt frem til Aloe Science Council, som henviste mig til Aloecorp, som den gang lå i Harlingen i Texas. Jeg kontaktede Aloecorp og bestilte nogle stiklinger...


  

1988


I starten som illustrator tog jeg indimellem nogle jobs som model - og også vagter på et plejehjem, så jeg kunne forsørge mig selv og ikke blive fastlåst af de rammer, som der bliver sat for én, hvis man melder sig ind i ’systemet’. 


Senere kunne jeg forsørge mig selv ved tegningen og undervisning i airbrush på "Skolen for brugskunst" og samtidig bruge mere tid på at arbejde med Aloe Vera...


  

1988


Jeg gik i gang med at finde en gartner, som ville leje mig et hjørne af et drivhus hvor jeg kunne dyrke mine Aloe planter. Det var svært og flere af dem syntes nok, at jeg var lidt sær.


Så da de første planter kom hjem, kom de til at bo i en vens have, indtil jeg endelig fandt et rigtigt drivhus, de kunne bo i...


  

1988


Jeg fik kontakt med AloeCorp i USA - og de tilbød mig, at jeg kunne købe Aloe Vera saften fra dem. Det kunne jeg godt se en fordel i, derfor tog jeg over og besøgte dem. Billederne er fra mit besøg og viser bl.a. udsigten over en stor organiseret Aloe mark i Texas.

  
 

1989


"Jesper fik 25 liter Aloe sendt fra Aloecorp og fyldte på 200ml flasker med en hævert. I starten solgte Jesper til nogle alternative behandlere - igen med god respons. Matas, Helsam og Apotekergrossisterne blev kontaktet. Alle var positive. Jesper fandt så en virksomhed, som kunne fylde flaskerne under ordentlige forhold.


22. november 1989 blev Aloe Vera Group ApS stiftet. Det første produkt var Aloe Vera Naturel og var den rene Aloe Vera, som blev solgt bade til at drikke og bruge udvortes.


Snart blev Aloe Vera Naturel fremstillet både som en mindre spray og i større flasker. På opfordring fra kunder blev Aloe Vera Gel lavet - og i løbet af de næste år Lotion, Creme og Shampoo. Aloe Vera Gel og Naturel kom også hurtigt i Tax free sortiment, da det var det mest naturlige at tage med på rejser i syden." 

1990


En af de første gange hvor jeg var ude i en Matas og demonstrere vores dengang helt nye produkt ’Aloe Vera Naturel’ havde jeg en Aloe Vera plante med.


En kunde spurgte, om hun kunne købe planten (Man kunne ikke købe Aloe Vera planter i Danmark dengang, og jeg havde skaffet nogle hjem fra USA). Jeg sagde, at hun kunne få den, hvis hun kom næste dag, når Matas lukkede og demoen var færdig. 


Lige før lukketid kom hun med en lille plante, som jeg skulle have i bytte – Leopard Palmen (Amorphophallus) – som var lige så sjælden, som Aloe Vera var dengang…


Hvert år lige siden har den i maj skudt en stængel op, som har delt sig til et stort blad så den minder om en palme – større og større år for år - sidste år blev den ca. 1,5 meter høj og lige så bred.


I år begyndte knolden (som nu er på størrelse med en håndbold) at skyde omkring jul - og er så vokset - så den er godt en meter og har den underligste blomst. Desværre blev jeg nødt til at stille den udenfor i går, da den lugter fælt af ådsel (Rådent kød).


Billedet, hvor jeg står sammen med planten, er fra januar 2014...2001

Aloe Vera Group er i rivende udvikling og Susan bliver en del af virksomheden. Aloe Vera Group sælger nu også i Norge. I 2001 er Jesper og Susan sammen til konference i Korea og bliver her for første gang bekendt med at Aloe Vera kan styrke immunforsvaret.


Samtidig vælger de at skifte til ACTIValoe, som har et garanteret højt indhold af polysacchrider bl.a. Acemannan. Acemannan er det indholdsstof, som er dokumenteret til at give Aloe Vera den styrkende virkning på immunforsvaret. ACTIValoe er stadige den eneste råvare, som garanterer at mindst 10% af tørstoffet er netop Acemannan. INGEN andre garanterer mere end 5%. Dette passer perfekt sammen med ønsket at levere de mest effektive Aloe Vera-produkter.

  
 

2004


De første produkter blev svanemærket – I Aloe Vera Group har det altid været vigtigt at tage hensyn til miljøet og levere produkter, som ikke skader dem, der bruger dem. F.eks. blev det fra starten valgt ikke at anvende parabener, fordi der allerede på det tidspunkt var tvivl om sundheden.

  
 

2008


I 2008 vælger Aloe Vera Group at kalde produktserien for AVIVIR for at adskille den fra de efterhånden mange andre produkter, som profilerer sig på at indeholde Aloe vera. 


Der er jo stor forskel på Aloe Vera og Aloe Vera produkter, som med alt andet. AVIVIR (’a vivir’) som er spansk, blev valgt, fordi det betyder ’nu lever vi' eller ’ lad os leve’ hvilket jo passer præcis på vores produkter.

  
 

2010-2011


I 2010 modtager AVIVIR Aloe Vera Gel prisen for årets hudplejeprodukt fra De danske Helsekostforretninger, og i 2011 vinder AVIVIR Aloe Vera After Sun for ’Årets kropsplejeprodukt’ Danish Beauty Award

  
   

Ja, tak. Jeg vil gerne modtage nyheder
og brugertips fra Aloe Vera Group!


Certificering, kvalitet og kontrol
Klik på logoerne og læs mere...

logo_1.giflogo_2.giflogo_3.gif

youtube.giffacebook.gifFølg os på
FaceBook og YouTube